Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wydajność, zuzycie pamięci, itp, Szukam materiałów
batman

Grupa: Moderatorzy

Witam.

Szukam materiałów na temat wydajności PHP oraz zużycia pamięci. Szukałem na googlach i sporo tego znalazłem, jednak wolę polegać na osobach, które się na tym znają.

Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, różnice w przechowywaniu danych w postaci plików XML lub w bazie danych oraz podobne do powyższych tematy.

Mam wyrobione zdanie na temat wydajności, jednak chciałbym je skonfrontować z ludźmi, którzy w tym siedzą.

Z góry dziękuję za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Interesują mnie takie zagadnienia jak różnice w wydajności tworzenia tablic i obiektów, dopuszczalny rozmiar obiektów / tablic, ilość zagnieżdżeń (podtablic / podobiektów), zużycie pamięci do przechowywania danych w postaci string / integer, itd, [...]

Cytat
Jak już pisałem mam już wyrobione zdanie na ten temat, jednak nie jestem osobą nieomylną i dlatego chciałem zweryfikować swoją wiedzę

Tu nie ma mowy o wyrobieniu zdania, te wielkosci sie mierzy, tworzysz rekurencyjnie tablice w tablicy i czekaz az ci php padnie, albo pamiec sie skonczy itd.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 00:41