![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam w Smarty petle section, a w niej chce przegladac 2 tablice. Array1 jest indeksowana od 0 do 19 - i z tym nie ma problemu. Natomiast array2 jest indeksowana od 1 do 20 - czyli w tym samym powtorzeniu petli musze podac dla array2 wartosc indeksu o 1 wieksza. Tylko jak to zrobic?? Ponizszy przyklad powoduje blad:
Taki cudak rowniez nie dziala:
Jak to zrobic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale co ci konkretnie nie dziala - nie odczytuje sie wartosc petli, wywala blad ? Zaleznie jaka konstrukcje wykombinuje, to albo nie ma zadnej wartosci, albo smarty wywala blad skladni w szablonie. Problem w tym, ze nie wiem jak podac odpowiedni index dla tablicy. Obojetnie, czy to bedzie $smarty.section.test.iteration czy cos innego - nie moge tego uzyc jako wartosci indeksu przy odczytywaniu z pol tablicy. Cytat Smarty nie odbywa się po stronie przeglądarki. Za bardzo nie wiedzialem gdzie to przypiac. php tez to nie jest... Cytat użyj foreach tam, jest key To tez nie zmienia sytuacji, bo mam $key z jednej tablicy, ale zeby odczytac odpowiedni wiersz z 2 tablicy, to jako index potrzebuje $key+1. A jak to mam napisac? To jest poprawne skladniowo, ale to zly nr indeksu:
A to juz powoduje blad skladni:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:13 |