![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Nie! Nie zmuszam nikogo do niczego... Ta prowokacja dąży do uzyskania Waszej opinii na temat tego jakiego wyboru dokonalibyście mając dziś za zadanie stworzenia systemu opartego na linuxie. Poczytałam troszkę postów na kilku forach i zorientowałam się, że podziały są dość stabilne - jedni wolą Red Hata inni Debiana itd... Byłoby miło, gdyby komuś się chciało w kilku słowach sprecyzować, co decyduje o tym, że wybrał daną dystrybucję Pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I tu wychodzi umiejętność czytania ze zrozumieniem. Pytanie w ankiecie dotyczylo LINUXA a nie systemów z rodziny *BSD. Teraz paniał?
Cytat Nie wiem do czego na koncu pijesz , ale kont pocztowych nie rozdaje ;P
To była ironia z mojej strony. Szkoda, że jej nie zrozumiałeś, tak samo jak słów autora Slackware. pisalem juz wczesniej ze nie powinnismy sie ograniczac, a w temacie jest serwer a nie linux. a co do twojej ironii to przeciez tylko zartowalem (tam skad ja pochodze rozmawianie o rozdawaniu kont powoduje smiech i spadanie z krzesel) A co do slow autora Slacka to naprawde swietnie je rozumiem, tylko jakbym chcial zrobic wszystko samemu to zalozyl bym wlasna dystrybucje. Dwoch moich znajomych budowalo sobie wlasne dystrybucje , jeden na podstawie slacka, drugi na podstawie redhat'a , ale wydaje mi sie ze albo chce sie byc administratorem, albo developerem linuxa. Ciezko np wytlumaczyc komus w firme ze potrzebujesz miesiac albo dwa zeby podrasowac twoja dystrybucje bo wtedy powiedza ci ze masz uzywac windowsa NT bo rtam jest juz wszystko! Pewnie co innego jak ktos ma duzo czasu i dusi swoj server w domu , ale po jakims czasie trzeba zajac sie praca i czlowiek ma wtedy te 12h zycia mniej! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 22:35 |