![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Skąd: United Kingdom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, zrobiłem ksiegę gości na zasadzie że wszystkie wpisy zapisywane są do jednego pliku poczym zawartość tego pliku jest wyświetlana..
chciałbymby dodać możliwość poprawiania już zapisanej notatki i żeby było to mozliwe tylko przez autora tej notatki, to drugie jest mniej wazne.. ? pomysły mi się mieszają proszę o pomoc ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/ohmy.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz dostęp do bazy danych, wykorzystaj to (będzie Ci łatwiej).
A na plikach zrobiłbym to tak, że utworzyłbym nowy plik (indeks), w którym zapisałbym nr linijki, w którym zaczyna się notatka danego autora i autor tej notatki (notacja oddzielona np średnikami) i w momencie poprawienia notki - poprawiam plik z notkami i plik z indeksem. Ewentualnie wstawiaj pomiędzy notki coś charakterystycznego (jakiś ciąg znaków, który trudno powtórzyć), a w drugim pliku wymienieni autorzy. Jak później wrzucisz pliki do tablic to masz zachowaną kolejność i wiesz kto i co napisał. Ale tak czy inaczej - rozwiązanie z plikami jest mało wydajne i mało bezpieczne i szczerze odradzam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:14 |