![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Nie! Nie zmuszam nikogo do niczego... Ta prowokacja dąży do uzyskania Waszej opinii na temat tego jakiego wyboru dokonalibyście mając dziś za zadanie stworzenia systemu opartego na linuxie. Poczytałam troszkę postów na kilku forach i zorientowałam się, że podziały są dość stabilne - jedni wolą Red Hata inni Debiana itd... Byłoby miło, gdyby komuś się chciało w kilku słowach sprecyzować, co decyduje o tym, że wybrał daną dystrybucję Pozdrawiam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie uzywalem slacka juz od 2 lat, a ostatni server postawilem na nim 3 lata i z tego co widzialem niewiele sie zniemilo. Nie wierze aby nagle powstal tam jakis spojny i bezpieczny soft do zarzadzania pakietami. Z twojego maila czuje ze uwazasz ze zamiast slacka proponuje jakis idiotyczny soft w stylu zarzadzania pakietami z manka albo redszmaty, ale ja akurat uzywam czegos zupelnie innego. Sprobuj kiedys programow z rodziny *BSD, one lacza prostote i przejrzystosc systemu porownywalna ze slackiem , a ich narzedzia do zarzadzania pakietami daleko przerastaja mozliwosci rpm'ow i innych takich smieci. Aby przeinstalowac od nowa zrodla calego systemu FreeBSD wystarczy chyba 5 komend. Jezeli niczego nie zrlbisz zle masz 99,999% pewnosci ze po wymianie WSZYSTKICH czesci systemo twoj system bedzie nadal dzialal stabilnie. Sprobuj dokonac czegos takiego w Mandrake czy Red hacie, za chwile okaze sie ze glibce sie z czyms pozarly i jest kaszanka. Nie wiem jak dzialaja nowe programy do upgrejdu w slacku, ale uzwalem tego systemu od 96 do 2001 roku i watpie by odbyla sie wnim jakas wielka rewolucja.
A co do cytowanej wypowiedzi to swietnie oddaje ona podejscie autorow slacka do uzytkownikow i nie mam tutaj nic do dodania. Nie wiem do czego na koncu pijesz , ale kont pocztowych nie rozdaje ;P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 20:17 |