Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> moje produtky na stronie kontrahenta
marrrecki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć w jaki sposób wyświetlić na stronie kontrahenta wybrane przeze mnie produkty? Powiedzmy, że chcę żeby wyświetliło u niego na stronie 3 produkty zawiarjące nazwę, foto i cenę.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Fixus

-----

jak chcesz to rozszeżyć to możesz zrobić tak, że info o zdjęciach trzymasz w bazie a w tabeli jest pole typu enum(0, 1) (załóżmy że to po enum nazywa się status).

Potem wysyłasz kontrahentowi kod...gdzie jest kwerenda wyciągająca wszystkie zdjęcia WHERE status ='1'
Zakładając, że nazwa zdjęcia to zdjecieX.jpg (np. jpg) to dzięki pętli wyrzucisz wszystko na strone (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
rojmarek

-----

Cytat(Fixus @ 1.05.2007, 07:33:03 ) *
jak chcesz to rozszeżyć to możesz zrobić tak, że info o zdjęciach trzymasz w bazie a w tabeli jest pole typu enum(0, 1) (załóżmy że to po enum nazywa się status).

Potem wysyłasz kontrahentowi kod...gdzie jest kwerenda wyciągająca wszystkie zdjęcia WHERE status ='1'
Zakładając, że nazwa zdjęcia to zdjecieX.jpg (np. jpg) to dzięki pętli wyrzucisz wszystko na strone (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

nie do końca rozumiem Twój pomysł... chcesz klientowi udostępnić dostęp do bazy? aby sie połączył i pobrał te info o zdjęciach...?
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:12