![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bryy.
Niby przez monitorem siedzę długo, ale boli mnie tylko jedno oko. Zakrapiałem sobie i nadal nic. Jak byłem jakiś czas temu u okulisty to dał mi takie kropelki że myślałem że mi przeżrą to oko na wylot. Poprzednio jak mnie oko bolało to przeszło po około 3 dniach. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Bo mnie nawet ten ból ... nie boli tylko nie mogę się psia krew skoncentrować w ogóle. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym zaczął od lekarza pierwszego kontaktu, jeśli to jest ktoś to Cię nie oleje.
Bo ja np. miałem przerwę w lekach przeciw alergii i mi ciągle oczy łzawiły piekły... Może być wiele przyczyn, jeśli nie są związane z innymi dolegliwościami wtedy lekarz powinien skierować do okulisty. Ja od końca podstawówki do połowy liceum nosiłem okulary. Bo jak się okazało to że mnie oczy łzawią po czytaniu książki dłużej niż 15min to była wada rzędu 0,5... Co do monitora, to nie wiem dlaczego wszyscy LCD tylko, porządne CRT też by się sprawdziło, bo nie liczy się czy płaski czy nie tylko jakoś. Jeśli dobrze przeczytałem to jest 30 calowy, moim zdaniem do pracy na kompie trochę za duży, jeszcze przy tej rozdzielczości wzrok musi latać. Ale monitor raczej można zignorować, bo skoro to nie jest ciągłe tylko czasami to nie jego wina, dlatego odsyłam do lekarza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:41 |