![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu na forum wywiązała się dyskusja o kontroli dostępu, w której przedstawiłem swój pomysł rozwiązania tego problemu. Jako, że czasu nie miałem za dużo, a tymbardziej zapału do pracy, to teraz prezentuję mniej więcej działający kod. W pliku znajduje się automatycznie wygenerowania dokumentacja z kodu, opisy pakietów auth, context, logic (wszystkie są wymagane + exceptions), sam kod oraz testy pakietu auth, które być może pomogą w zrozumieniu jak to działa.
Do działania potrzebny jest autoloader, który dołączyłem do paczki. Aby wykonać testy potrzebna będzie odpowiednio wypełniona baza. Skrypty wypełniające są w katalogu z testami. Wszystko testowałem u siebie póki co pod Windowsem XP, Apache 2.0, php 5.1, PostgreSQL 8.1. Wymagane jest PDO. Jest to raczej wersja beta, prawdopodobnie trochę się zmieni. Jak wszystko będzie pozytywnie ocenione to dopiszę kilka klas do baz danych. Liczę na wytrwałych i z góry dziękuję za opinie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) actinium.tar.gz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Jarod - a ja myślę, że akurat w tym przypadku pytanie null mogło mieć zupełnie inny cel.
Co prawda nie zaglądałem do kodu i do bazy, więc nie wiem, czy nie pojawiają się tam jakieś bardzo wyraziste błędy, ale jak sądzę, null chciał przypomnieć, że zazwyczaj po normalizacji bazy danych, przeprowadza się proces kontrolowanej denormalizacji, w celu podniesienia wygody pracy lub/i wydajności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...)a ja myślę, że akurat w tym przypadku pytanie null mogło mieć zupełnie inny cel. Nie mam czasu zastanawiać się co miał na myśli NULL (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Powinien napisać o co mu chodzi. Co prawda nie zaglądałem do kodu i do bazy, więc nie wiem, czy nie pojawiają się tam jakieś bardzo wyraziste błędy, ale jak sądzę, null chciał przypomnieć, że zazwyczaj po normalizacji bazy danych, przeprowadza się proces kontrolowanej denormalizacji, w celu podniesienia wygody pracy lub/i wydajności. Dla jednego może być wyrazisty błąd dla innego nie. Mi się udało zrobić to poprawnie i też wydajnie. Zresztą każdy pisze jak chce. pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:05 |