![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bryy.
Niby przez monitorem siedzę długo, ale boli mnie tylko jedno oko. Zakrapiałem sobie i nadal nic. Jak byłem jakiś czas temu u okulisty to dał mi takie kropelki że myślałem że mi przeżrą to oko na wylot. Poprzednio jak mnie oko bolało to przeszło po około 3 dniach. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Bo mnie nawet ten ból ... nie boli tylko nie mogę się psia krew skoncentrować w ogóle. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są dwa rozwiązania tego problemu.
1. Kilka razy dziennie trzeba zakropić sobie oczy. Ten "żrący" płyn jest miły w użytkowaniu jeżeli używasz go częściej a nie dopiero w momencie gdy oczy Cię bolą lub po całym dniu pracy przy monitorze. Pamiętaj, im częściej nawilżysz oko tym lepiej. 2. Zacząć nosić okulary. Nawet jeżeli nie masz wady to dobrze by było żebyś do monitora zakładał zerówki z antyrefleksem. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że oko przestaje mrugać gdy patrzy się na monitor. Okulary pozwalają na to aby oko mrugało. W ten sposób nie jest ono tak suche. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:38 |