![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywoluje go przez
Bo mozna chyba przez Javascript i inne jak sie nie myle ![]() ![]() Nie wiem czemu ale nie chodzi mi upload plikow, zrobilem foldery, podalem do sciezke... (moze nei tam gdzie trzba ![]() ![]() PS. jak go mozna skonfigurowac ![]() ![]() PS2. Tak działa tylko pod FF a w IE bez plikow wogole nie dziala ![]() ![]() Ten post edytował OnE.Killer 19.11.2005, 20:19:35 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem ten temat w sieci, i może dopisze coś do tego tematu gdyż myślę że może się komuś przydać!
Moje ustawienia FCKeditora w pliku php są nastepujące:
Korzystałem z powyższych wskazówek do skonfigurowania mojego edytora. ToolbarSet ustawilem na Basic dodając kilka innych funkcji. W tej chwili używam wersji 2.0 FCKeditora, gdyż wg mnie chodzi lepie niż wersje nowsze, aczkolwiek mogę się mylić. Co do uploadu plików i zdjęc zrobiłem to co powyżej było napisane. Jednakże w moim edytorze przy uploadzie obrazków mogę zmieniać ich wielkość i jakość. Użyteczna rzecz bo nie trzeba się męczyć programem graficznym. Pod tym adresem możecie pobrać przeróbkę editor.zip. Jest chyba ona ogólnodostępna gdzieś w sieci, ale nie pamiętam już adresu :/. Przy uploadzie automatycznie zmienia rozmiar obrazka i jakość, w zależność jaką ustawimy. W wersji 2.4 moze wystapic taki błąd przy uploadzie zdjęć: The server didn't send back a proper XML response Jezeli mam zaincludowany edytor w pliku php i korzystamy z uploadu poprzez php, w pliku fckconfig.js nalezy zamienic te linie: var _FileBrowserLanguage = 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py var _QuickUploadLanguage = 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | php na var _FileBrowserLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py var _QuickUploadLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | php Ten post edytował potreb 25.04.2007, 14:07:54 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 15:56 |