![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: klikash ? A stond, z tamtond, ze wszond Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uwaga: wiadomość została wysłana po konsultacji z administracją forum
------------------------------------------------------ Witam radośnie wszystkich forumowiczów. Chciałbym Wam zaproponować do oceny mój program, MODa, czy jak to nazwać - o nazwie PHP Hypercacher. Proszę w zasadzie nie tylko o ocenę, ale o konstruktywną krytykę i (ewentualnie) dorzucenie swojego kodu/swoich zmian do projektu i zmienianie tego co Wam się nie podoba. Pamiętajcie - to jest wolne oprogramowanie (GPL). Nie podoba się ? Masz pełną wolność używania, modyfikacji, dostosowywania do siebie. Do czego służy ? Do przyśpieszania wszelakiego rodzaju witryn napisanych w PHP. Skrypty PHP Hypercachera zostały tak zaprojektowane, aby zmaksymilizować kompatybilność z różnymi skryptami PHP, czego dowodem może być to, że działa z następującymi CMSami : * PHP Fusion wersja 6.0.5 * MediaWiki 1.8.2 (WikiPedia) * PHPBB 2.0.22 * Joomla! wersja 1.0.11 (popularny w komercyjnych kręgach otwarty CMS - oparty na Mambo) * Mambo wersja 4.6.1 * PHP Nuke wersja 7.9 * Wordpress wersja 2.0.5 (do blogów) * BtitTracker 1.4 By BitTeam * [dopisz tutaj jakiego CMSa chcesz - po niewielkiej modyfikacji powinien na 100% zadziałać] Co robi ten mod ? Przyśpiesza działanie każdego z CMSów i witryn WWW. Każdy skrypt z rodziny PHP-Hypercacher : - Zmniejsza obciążenie serwera HTTP - Zmniejsza obciążenie bazy MySQL - Jest bardzo prosty w konstrukcji i bardzo prosty w instalacji. Zachęcam gorąco do pobierania i zabawy z moim programem oraz przyłączenia się do rozwoju mojego projektu. Strona wyjaśniająca czym jest PHP Hypercacher: http://tinyurl.com/2stq4j Adres bezpośredni do ściągnięcia PHP-Hypercachera: http://tinyurl.com/2thp6t Paczka do pobrania zawiera nie tylko PHP-Hypercachera, ale i PEŁNĄ DOKUMENTACJĘ w formacie ODF (wymagane OpenOffice). Jak mówiłem, instalacja tego MODa jest banalna, więc NIKT z was nie będzie miał z tym problemów. Instalacja polega najczęściej na wklejeniu dwóch fragmentów kodu w dwóch różnych miejscach w waszym serwisie. Nie trzeba kopiować żadnych plików, nie trzeba grzebać w bazie, żadnych includów, żadnych obiektów - nic. Paczka zawiera też instrukcje instalacyjne do najpopularniejszych CMSów wymienionych powyżej. Jeżeli ktoś chce zobaczyć jak działa PHP-Hypercacher GZIP z PHP-Fusion, Joomlą, PHPBB, MediaWiki oraz moją stroną domową (będzie tego więcej), to zapraszam też na stronę testową CMSów: http://tinyurl.com/2j9fr4 Zapraszam też na stronę http://tinyurl.com/3xn792 (200.000 unikalnych użytkowników i kilka milionów odsłon miesięcznie), gdzie moje skrypty z rodziny PHP Hypercacher działają już nieprzerwanie od 5 miesięcy na hostingu współdzielonym (!). Moje forum zawiera też FAQ do najczęściej zadawanych pytań: FAQ ogólne: http://tinyurl.com/2gr29k FAQ developerskie: http://tinyurl.com/37lnz4 Gorąco pozdrawiam. SoofMan aka Kamil Sofowora Ten post edytował SoofMan 25.07.2007, 23:10:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(SoofMan) Jest już profesjonalna wersja developerska tak skomentowana że nawet DEVNULL nie będzie narzekał. Zapraszam do ściągania. no to Cię zasmuce - będe narzekał - na siłę wstawiłeś komentarze do wszystkiego co się dało - a jak dla mnie to wcale czytelny kod się nie stał np takie coś Kod //If yes, then... wstawiane pod warunek to chyba kpina - chyba każdy programista umiałby sobie poradzić z odczytaniem tego że jeśli warunek jest spełniony to... bez tego komentarza.tak jak mówili koledzy wcześniej troche pokory Ci się przyda a Twoja wypowiedź Cytat(SoofMan) Widzisz. Ja jestem trochę inny. Ludzie mnie nie rozumieją i nie rozumieją tego co mam do przekazania, bo ja myślę trochę inaczej. Co nie zmienia faktu, że mam głęboki szacunek i pokorę wobec wszelkich innych ludzi. A mój pozorny "brak skromności" wynika raczej z tego że ja się strasznie podniecam wszystkimi nowymi fajnymi rozwiązaniami - Linuxem, Berylem, fajną grą.... wszystkim. A teraz też PHP Hypercacherem. Jestem impulsywny i hurra-optymistyczno-wyskokowy a ludzie zwykle to odbierają że się popisuję i mówię "ooo jaki to ja jestem zajjjj". Chyba jestem trochę aspołecznym typem. Nie umiem się porozumiewać (przynajmniej na forach internetowych). Za to w realu z każdym się dogadam. zdaje się tylko to potwierdzać. Jaki inny jesteś? Nogi Ci z uszu wyrastaja? Porozumiewasz się tym samym językiem co my. Masz tylko problemy z własnym wielkim EGO. Jeśli kilka(naście) osób mówi Ci że jesteś w błędzie - to zamiast się irytować i obrażać - bo przecierz wszyscy są fuj i bee bo nie używają pakietu biurowego (przecierz to podstawa) i śmią twierdzić że nie odkryłeś amertyki swoimi zamotanymi rozwiązaniami. Dobry programista - to nie tylko znajomość języków programowania, algorytmów itp ale też pokora i umiejętność przyjęcia krytyki własnych rozwiązań a także zastosowanie czyichś podpowiedzi - a nie tak jak w Twoim wypadku zadufany w sobie samozachwyt. Nikt nie wie wszystkiego a człowiek całe życie się uczy. Przyznanie się do błędu świadczy o dojżałości a w Twoim przypadku czytając te wszystkie posty mam wrażenie że czytam coś co napisał 13 latek któey zachwycił się nową zbawką w postaci parsera php i próbuje podbić świat kilkoma liniami kodu twierdząc że jest to kod genialny i absolutnie przełomowy - wręcz historyczny, który zaważy na losach świata (internetowego). Nie zaważy - przynajmniej jeśli nie zmienisz podejścia i będziesz uważał własne rozwiązania za jedyne słuszne. Zmiany światopoglądu i zmniejszenia EGO życze - wyjdzie Ci to na dobre Pozdr. Ten post edytował devnul 22.04.2007, 11:20:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: klikash ? A stond, z tamtond, ze wszond Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np takie coś Kod //If yes, then... wstawiane pod warunek to chyba kpina - chyba każdy programista umiałby sobie poradzić z odczytaniem tego że jeśli warunek jest spełniony to... bez tego komentarza.Myślałem że komentarze mają być jak najbardziej MAKSYMALNIE łopatologiczne. Wcześniej ktoś z was to napisal. Więc uczyniłem komentarze naprawdę SUPER - łopatologicznymi (żeby nawet maksymalnie początkujący programista je przeczytał), tak jak tylko mogłem. Starałem się. Nie wyszło. I tak zajęło mi to kilka godzin. Ale nie, ty znowu marudzisz. No więc sorry, nie umiem pisać komentarzy. Jakieś sugestie ? Skoro ci nie pasuje, może poprawisz to sam ? Co do tych idiotyzmów - wywalę to za chwilę tak jak mówili koledzy wcześniej troche pokory Ci się przyda a Twoja wypowiedź zdaje się tylko to potwierdzać. Jaki inny jesteś? Nogi Ci z uszu wyrastaja? Może nie aż tak źle, ale coś podobnego w pewnym aspekcie. W każdym razie jestem inny i myślę inaczej. Nic więcej nie powiem na ten temat - Koniec tematu. bo przecierz wszyscy są fuj i bee bo nie używają pakietu biurowego (przecierz to podstawa) Ja nie wiem jak tak można, ale ja nie mogę zyć bez pakietu biurowego. i śmią twierdzić że nie odkryłeś amertyki swoimi zamotanymi rozwiązaniami. Nigdzie nie napisałem że odkryłem amerykę... Odpisałem tylko komuś kto twierdzi że ten kod jest banalny. A banalny nie jest, bo spędziłem nad nim setki godzin. Jego długość wcale o niczym nie mówi. Porozumiewasz się tym samym językiem co my. Masz tylko problemy z własnym wielkim EGO. (...) Dobry programista - to nie tylko znajomość języków programowania, algorytmów itp ale też pokora i umiejętność przyjęcia krytyki własnych rozwiązań a także zastosowanie czyichś podpowiedzi - a nie tak jak w Twoim wypadku zadufany w sobie samozachwyt. Człowieku. Teraz to już mnie obrażasz nie na żarty ! 1. Nie jestem zadufany w sobie ! 2. Zachwycam się WSZYSTKIM co jest fajne na około mnie, a nie tylko własnymi rozwiązaniami. Jak coś mi się podoba i uważam że jest ZAJEFAJNE, to się tym podniecam jak cholera - to jest dla mnie UWAGA: NORMALNE. 3. To raczej ty masz poważny PROBLEM - nie potrafisz zrozumieć mojego toku myślenia i oceniasz innych swoimi kategoriami. Ale to nie twoja wina - bo jak już napisałem ja jestem inny. 4. Dlaczego uważasz że wiesz lepiej co ja myślę, co ja czuję, jaki ja jestem ? Napisałem że mam szacunek do innych, chociaż nie potrafię się komunikować. I BASTA. 5. Jeszcze jedno. Nie kłamię. A na potrzeby tego forum możemy spokojnie założyć, że NIGDY nie kłamię, ponieważ nigdy tutaj nikogo nie okłamałem i nie mam NIGDY zamiaru tego zrobić. Więc łaskawie przestań mnie oceniać swoimi kategoriami, bo tobie się wydaje że wszystko wiesz o MNIE i o LUDZIACH i o ŚWIECIE lepiej. Ale mylisz się. Bo - JA jestem inny - JA nie kłamię - MNIE nie można przekupić, bo - DLA MNIE pieniądze nie mają takiej wartości jak dla innych - JA MYSLĘ INACZEJ - JA nie potrafię się komunikować poprawnie i ludzie tacy jak TY mnie źle odbierają Ponimaju, czy wytłumaczyć jakoś bardziej łopatologicznie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) w Twoim przypadku czytając te wszystkie posty mam wrażenie że czytam coś co napisał 13 latek któey zachwycił się nową zbawką w postaci parsera php i próbuje podbić świat kilkoma liniami kodu twierdząc że jest to kod genialny i absolutnie przełomowy - wręcz historyczny, który zaważy na losach świata (internetowego) Jak byś widział ile razy przyśpieszył serwis nowebiuro.pl z 200k unikalnych użytkowników i kilku milionami odsłon miesięcznie, to też skakałbyś z radości i podniecał się. Gwarantuję. Różnica była dla mnie wprost NIEWYOBRAŻALNA - 10-krotny skok jakościowy. Kazda strona zaczęła się ładować 10-razy szybciej, a obciążenie bazy MYSQL spadło prawie do ZERA. Czy to niewystarczający powód żeby się podniecać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Zmiany światopoglądu i zmniejszenia EGO życze - wyjdzie Ci to na dobre Pozdr. Kiedy ty nawet nadal NIE WIESZ ( lub nie chcesz wiedzieć) jaki jest mój światopogląd ! Nie przyjmujesz tego do wiadomości. Zaciąłeś się na swoim i basta. Ten post edytował SoofMan 22.04.2007, 19:26:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:47 |