![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Pracuję właśnie nad pseudo trójwymiarową (izometryczną) wizualizacją mapy z pewnej gry komputerowej. Mapa powinna być "klikalna" i być złożona z odpowiednich obrazków sektorów. Ustawiłem więc wszystkie obrazki w jednej linii (stosując span ze stylem nowrap) i następnie, za pomocą position:relative; rozlokowałem je tak, by utworzyć moją mapę. Problem polega na tym, że pozostało miejsce wolne po tych obrazkach w ich oryginalnych miejscach położenia (tzn. mając 9 obrazków po 200px szerokości strona ma teraz 1800 px szerokości, a po przewinięciu w prawo nic nie ma). Screen, żeby było wiadomo o czym mówię: http://img255.imageshack.us/img255/9171/skrinji1.jpg i kod źródłowy:
-------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wow! Nie wiedzialem, że marginesy moga być ujemne
![]() -------------------- Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 02:25 |