![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego do jasnej ciasnej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) skrypt nie che mi wprowadzic do mysql pewnych danych, a mianowicie wyniku bramki1 a bramki2 wszystko. Sprawa wygląda tak: np wpisze w bramki1 wartosc 2 a w bramki2 wartosc 3(przez formularz ofc, kod nizej) to dane się nie wprowadzą, a jezeli wartosc bramki2 jest wieksza od bramki1 to dane sie wprowadzaja, reasumujac gdy bramki1 jest mniejsze od bramki2 to dane sie nie wprowadzaja :x :x :x
[php:1:aceac84f67]<?php if ($opcja==raport_mecz_wynik) { $sql = mysql_query("SELECT * FROM raport_specjalny WHERE id_meczu = '$id'"); while($row = mysql_fetch_array($sql)) { $id=$row['id_meczu']; $bramki1=$row['bramki1']; $bramki2=$row['bramki2']; echo("<form action=admin.php?opcja=raport_mecz_wynik_ok&id=$id method=post> bramki dla gospodarzy:<br> <input type="text" size="4" name="bramki1" value="$bramki1"><br><br> bramki dla gości:<br> <input type="text" size="4" name="bramki2" value="$bramki2" ><br><br>"); echo("<input type="submit" size="20" value="dodaj"> <input type="reset" size="20" value="reset" >"); } } if($opcja==raport_mecz_wynik_ok) { $sql = "update raport_specjalny set bramki1='$bramki1', bramki2='$bramki2' WHERE id_meczu='$id'"; mysql_query($sql); if ($blad_mysql = mysql_error()) { echo("<font class=srodek>Błąd: $blad_mysql"); } else { echo("<font class=srodek>Komunikat: Wynik został zmieniony"); } } ?>[/php:1:aceac84f67] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to narazie mały szczegoł, najbardziej mnie wkurza to że nie przekazuje tej wartość...
lol Jeżeli wiesz lepiej.... Zrobiłeś tak jak Ci napisaliśmy? To najpierw tak zrób. Według mnie jest to duży szczegół, nie wiem jak php sobie radzi z takimi kwiatkami. Podaj czy są jakieś błędy, bo tak to możemy sobie wróżyć dalej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:07 |