![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę aby preg_replace zamienił to co znajdzie na to co zwróci funkcja
funkcja "tourl()" zamiast dostawać wartości trafione dostaje "\\1" , a mi chodzi o to że ma dostać to co pasuje następnie funkcja to przerabia i pregmatch zamienia na to co zwróciła funkcja. Nie działa ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie będę zaczynać nowego tematu bo mam kolejne pytanie co do wyrażeń regularnych (wiedzę poszerzyłem o modyfikatory) ale teraz mam inne pytanie.
Jak np. wyszukaj string zaczynający się od <table> i zakończ na </table>. Bo co na przykład jeżeli mam kilka tabel i wtedy bardzo trudno jest znaleźć coś pomiędzy <table> a </table> aby nie wystąpiło dalej. Czyli czy istnieje jakiś znacznik czy coś podobnego co powie procesorowi że od <table> do pierwszego wystąpienia </table> i to będzie wzór. i jeszcze jedno : jak w wyrażeniu napisać że pomiędzy np. <table> a </table> nie może wystąpić konkretny ciąb znaków a nie pojedyńczy czyli np. aby wybrać te które nie mają pomiędzy <table> a </table> znaku "*" to piszę wyrażenie ale co jeśli chcę aby pomiędzy <table> i </table> nie wystąpił ciąg znaków "<a href" wtedy to nie zadziała z tego co zauważyłem to bierze pod uwagę każdą literę/znak z podanego ciągu a nie jako całość
To drugie pytanie jest ważniejsze bo bez tego pierwszego sobie jakoś poradzę ale bez tego drugiego nic nie zdziałam. Ten post edytował lopez86 18.04.2007, 16:48:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:06 |