![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy instalował ktoś Apache 2.2.4 pod Windows Vista? Mam pewien problem i nie mam pojęcia jak to ominąć. Ściągam sobie Win32 Binary (MSI Installer) z apache.org i po instalacji pokazuje mi się błąd: Odmowa dostępu: Failed to open the WinNT service manager. Czyli nie mogę zainstalować usługi Apache :/ Po tym błędzie zaraz pokazuje się drugi błąd: Nie można odnaleźć określonego pliku. No installed service named "Apache2". Jak można to uruchomić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak Ci nie pasuje XP to se zainstaluj Linuxa A skąd to ty możesz wiedzieć że jestem leniwy itd.. Widać sam się nazywasz lamerem skoro prosisz o pomoc dot. serwera i Visty. i sam masz z tym kłopot a więc sam stworzyłeś swój obraz w tym cytacie. mam na jednym kompie Linuxa, pracowalem tez na Macu jakis czas. teraz przewaznie uzywam Windows Vista Home Premium i jestem z tego systemu zadowolony. Gdy prosilem o pomoc w skonfigurowaniu serwera Apache, siedzialem WinVista dopiero jakies 2h. teraz wszystko juz idzie latwo, a potrzebne mi do pracy oprogramowanie (Photoshop, Apache, MySQL, OpenOffice.org, Eclipse i EditPlus (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) dziala bez zarzutów! nie widze zadnych minusów. a moj laptop z Vista na dodatek jeszcze dluzej dziala na baterii niz za czasow XP Media Center. dlatego bede bronil tego systemu, bo wiem, że dla mnie to jest w tej chwili najwygodniejszy system... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:02 |