![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy instalował ktoś Apache 2.2.4 pod Windows Vista? Mam pewien problem i nie mam pojęcia jak to ominąć. Ściągam sobie Win32 Binary (MSI Installer) z apache.org i po instalacji pokazuje mi się błąd: Odmowa dostępu: Failed to open the WinNT service manager. Czyli nie mogę zainstalować usługi Apache :/ Po tym błędzie zaraz pokazuje się drugi błąd: Nie można odnaleźć określonego pliku. No installed service named "Apache2". Jak można to uruchomić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz chciałbym odpalić mysql, czy na coś powinienem zwrócić szczególną uwagę? ściągnij paczkę ze stron oficjalnych MySQL: Windows Essentials (x86) podczas instalacji moze wystąpić problem tego typu, że na Windows Vista, okno po instalacji nie zmaksymalizuje sie. Nie wiem od czego to zalezy. Ale mozna je wyłączyć... Po zakonczeniu instalacji wchodzisz do folderu gdzie zainstalowales sobie MySQL, pozniej folder bin, i tam jest konfigurator: MySQLInstanceConfig.exe |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:44 |