![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Pewnego dnia każdy mężczyzna stwierdza, że czas usamodzielnić się i przestać korzystać z konta rodziców. Tak stwierdziłem dzisiaj, znaczy właściwie wczoraj.
Poczytałem trochę i wyodrębniłem Inteligo i mBank. Co był chciał od banku? Jak dostane przelew to sms. Karta dość nie droga Nie znam się na bankach, nie interesuje mnie to. Macie konta w tych bankach ?Prosił bym o jakąś fajną charakterystykę, która pomoże mi wybrać. Dzięki z góry (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wojtek. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam konta i w Inteligo i w mBank. Dlaczego nie polecam Inteligo? Skandaliczna obsługa klienta - oczekiwanie na połączenie zwykle oscyluje koło 10 minut (o ile nie więcej), teksty typu "Mamy ponad milion klientów więc nie może się Pan czuć wyjątkowy".. Dlaczego tyle tam dzwonie? Średnio 2 razy w miesiącu przy płatności kartą terminal daje komunikat "nie honorować" (co w przypadku braku gotówki i zrobieniu zakupów może ostro wkurzyć) a blokada na 7 dni na koncie pozostaje. Rekord pobiłem próbując wyjąć 200 zł z bankomatu a kwota została zablokowana 3 razy i przez tydzień nie miałem dostępu. Plusem tego banku jest bardzo duża ilość bankomatów (PKO BP) oraz to, że płaską kartą można płacić w internecie. mBank bez prowizji obsługują tylko bankomaty Euronet (kwota min. 50zł) i BZ WBK (min. kwota 10 zł) jednak i tych i tych jest mniej niż PKO BP. Oprócz polecenia zapłaty w mBank właściwie konto masz za darmo. Dodatkowo dosyć rozbudowany supermarket funduszami, hasła sms, i rachunek eMax plus który jednak jest wygodniejszy od jakiejkolwiek lokaty. Doceniam w tym banku również to, że informuje mnie o planowanych padach, a ostatnio kiedy padła cała VISA jako jedyny zdołał poinformować o tym na stronie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ogólnie jeśli mieszkasz w mieście w którym są bankomaty WBK i nie robi Ci problemu to, że niektóre wycieczki w Polske mogą Cię od tych bankomatów odciąć (wschód Polski co najwyżej euronet) to wybierz mBank. Inteligo oprócz płatności kartą przez internet i większej ilości bankomatów, moim zdaniem, nie ma niczego do zaproponowania (chyba, że notoryczną irytacje i usilne utrudnianie Ci korzystania ze swoich pieniędzy). Pozdrawiam, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:57 |