Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wstęp do POWAŻNEGO programowania OOP, ...czyli gdzie zdobyć naprawdę rzetelną wiedzę o OOP
mihaup

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
moja przygoda z PHP trwa już ponad rok. W tym czasie zetknąłem się z wieloma zagadnieniami bardziej lub mniej związanymi z OOP. Poznałem dobrze możliwości języka ( PHP5 ) z zakresu OOP, wiem jakimi "słowami" jest wyrażony i rozumiem jego podstawowe cele i założenia. Jednak jest to wiedza powierzchowna, nie wystarczająca w przypadku dużych projektów ( W pelni obiektowy FrameWork, CMS... ). Proszę zawodowców o poradę, gdzie, z czego i jak uczyć sie OOP, aby móc wykorzystać w pełni ogromne mozliwości jakie daje OOP. Proszę o konkretne tytuły książek, materiały w sieci. O wskazówkę jakich informacji szukać. Jak zabrać się za projektowanie i programowanie większych aplikacji. Chętnie również przeczytam jak wygląda proces tworzenia aplikacji przez Was ( od A do Z ).
Dzięki.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Zeman

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(mihaup @ 11.04.2007, 22:05:49 ) *
@Zeman
Dziekuje za odpowiedz. Oczywiscie - jezeli ksiazki to tylko teoria :-) Jeżeli idzie o " trzeba robić robić i robić.". Jakie wyzwania proponuje Pan na dzień dobry? Tak jak napisał Pan w następnych zdaniach - obiektowa implementacja własej strony? Stronę przeglądnąłem - też kiedyś dojde do tego poziomu :-)

Ja zaczynałem od zrobienia strony imprezowej, była nas dosyć spora grupka znajomych i pomysł nył następujący: strona miała służyć do proponowania imprez. Każdy kto się zalogował mógł zaproponować miejsce i rodzaj imprezy, pozostałe zarejestrowane osoby mogły się wypowiadać, deklarować czy na niej będą. Ponadto wiadomo, że od tak nikt nie mógł się zarejestrować bo by mógł przyjść i popsuć imprezkę, więc był system rejestracji z głosowaniem. Kandydat zgłaszał swoją osobę do rejestracji i zarejestrowani głosowali czy go przepuścić, musiał zdobyć odpowiedni procent poparcia i dodatkowo odpowiedni procent musiało zagłosować. To był mój pierwszy skrypt. Co Pan wymyśli to już Pana sprawa, niech zrobienie tego czegoś przyniesie Panu satysfakcję.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:37