![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otoz chcialbym umiescic na moejej stronie formularz w ktorym uzytkownicy serwisu mogliby napisac temat wiadomosci, tresc wiadomosci i dolaczoyc kilka plikow ( okolo 10, ale za to do 200kb ) i zeby to wszystko bylo zapisane na serwerze lub wyslane na maila. Probowalem juz wiele sposobow. ( phpmailer, funkcja mail- tu prawie mi sie udalo ale zawsze wysyla mi tylko jeden plik + tekst a nie wszystkie zalaczone ) ale nikt mi nie pomogl, siedzie juz nad tym od dluzszego czasu. Pisalem kilka innych postow, odpowiedzi albo byly niejasne albo w ogole. Inni pisali krotko: skorzystaj z phpmailer... - lecz nie potrafili podac zadnych konkretow.
Czy mozecie mi cos poradzic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-jak korzystam z funkcji mail to niestety ale zawsze wysyla mi tylko jeden zalcznik + tekst z formularza, probowalem juz wszystkeigo i nie da sie kilku bo albo serwer sie wiesza albo dochodzi tylko jeden. Co do zapisywania danych na serwerze to nie mam pomyslu jak to zrobic zeby tekst + pliku dolaczone (chodzi o 10 obrazkow jpg ) w formularzu byly jakos sensownie zapisywane. Ze jak Jan Kowalski mi posle tekst + te kilka zalczinikow i wszystko to zostanie zapisane w folderze upload, a nastepnie Jan Nowak zrobi to samo i jeszcze pare innych osob to bede mial straszny balagan w tym folderze upload i dojdzie do tego ze nie bede wiedzial czyje zalczniki sa od kogo. Idealnym rozwiazanie byloby ze jak ktos wpisuje w formularzu np tytul: Jan Kowalski, to automatycznie tworzy mi sie folder na serwerze "Jan Kowalski " i w nim zostaje zapisana wlasciwa tresc formularza oraz te zalczniki.
-Natomiast jesli tresc formularza + zalaczniki bylyby wysylane na maila, to automatycznie mialbym to segregowane. Szczerze to jest mi obojetne ktora metode zastosuje, choc teraz wydaje mi sie ze upload plikow bylby lepszym rozwiazaniem ---------------------------- Sorki ze tak sie rozpisalem ale chcialem opisac dokladnie moj problem, bo nie mam kompletnie zadnego pomyslu jak to zrobic. Mam nadzieje na Wasza pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:41 |