![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu przepraszam za tytuł tego tematu nie wiem jak go nazwać. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Przechowuję konfigurację strony w bazie danych. Chciałbym żeby była ona pobierana raz dla wszystkich sesji. Wyjaśniam na przykładzie; User1 User2 i strona User1 wchodzi na stronę konfiguracją jest pobierana i strona zostaje wyświetlona. User2 wchodzi na stronę i nie ma potrzeby pobierać konfiguracji bo jest ona już pobrana i gotowa do wykorzystania. Gdzie przechowywać konfigurację po pobraniu z bazy, żeby nie zachodziła potrzeba pobierania jej za każdym razem kiedy użytkownik wejdzie na stronę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chwila moment.
Moja strona ma plik konfiguracyjny. Ma on ponad 50 linijek i nie wykonuje żadnych funkcji tylko definiuje stałe. Jest to właściwie nie plik konfiguracyjny samej strony ale silnika generującego stronę. Natomiast konfiguracja strony jest bazie danych. Nie mogę w tym momencie przeprowadzić testów w środowisku na którym to będzie ganiać bo nie mam jeszcze fizycznie sprzętu na którym to będzie działać. Dlatego piszę na forum z prośbą o poradę. Co będzie szybsze, lub co powinno być szybsze. Cache w plikach czy pobieranie z bazy danych za każdym razem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 01:43 |