![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie http://akcja.jakilinux.org/index.php pojawiła się petycja do do Wicepremiera Ludwika Dorna i Podsekretarza stanu w KPRM Pawła Wypycha
w sprawie zakupu oprogramowania dla instytucji państwowych. A więc dotyczy bardzo ważnej sprawy czyli marnotrawienia publicznych pieniędzy a także uzależnienia sie państwa od komercyjnych technologi,firm. Zachęcam forumowiczów do przeczytania i podpisania sie pod petycją. Ten post edytował wijet 1.04.2007, 11:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale i ja myślę, że ZUS powinien stać na oprogramowaniu Open Source, gdyż jest to tańsze, bo wysysa z ludzi do końca krew... Bez uzasadnień i tłumaczenia (nawet dla niedomyślnych) . Aleś to skomplikował (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jak na mój gust to też powinno to wszystko być na open sourcie, ale restrukturyzacja tego to nie tylko wymiana soft, za tym musiała by iść cała restrukturyzacja systemu biórwokratycznego, za równo od strony personalnej, zadaniowej technicznej przechodząc przez między innymi przez przesiadkę i zmiany systemów informatycznych. Nie da się tak od czapy kupić oo i powiedzieć to teraz jedziemy na darmochach. Nieda się to jest ileś set tysięcy pracowników, w śród których najpierw trzeba by przeprowadzić 50% redukcję, za nim można by pomyśleć wogóle o czymś takim jak nowe zabawki spod znaku softu za darmochę. Stąd ten apel dla mnie jest idiotycznym, za przeproszeniem szczeniackim krzyczeniem, które nic nie wnosi bo biurwy w urzędzie czy ministerstwie mało interesuje że Bill z ekipą to monopolistyczne świnie. Jeżeli ktoś chce coś zmienić to jedyny sposób to przygotować plan, znaleźć ludzi którzy myślą tak jak ty dołączyć bądź założyć własną partie i wio do restrukturyzacji systemu urzędniczego. A w tedy zobaczycie jak pani zosia przy okienku potrafi mieć zajebiście wielkie plecy i mimo tego że jesteś pan minister to możesz se co najwyżej przed kamerą pokrzyczeć. No chyba że jest się wywrotowcem trzeźwo myślącym który chce zniszczyć ten układ i nie boi się samobójstwa politycznego którego przestraszyli się kaczor, koń i wieśmak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:42 |