![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie http://akcja.jakilinux.org/index.php pojawiła się petycja do do Wicepremiera Ludwika Dorna i Podsekretarza stanu w KPRM Pawła Wypycha
w sprawie zakupu oprogramowania dla instytucji państwowych. A więc dotyczy bardzo ważnej sprawy czyli marnotrawienia publicznych pieniędzy a także uzależnienia sie państwa od komercyjnych technologi,firm. Zachęcam forumowiczów do przeczytania i podpisania sie pod petycją. Ten post edytował wijet 1.04.2007, 11:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że mniej się napracuje instalujać IE6 i 7 na jednej maszynie niż ty instalujać to - szczegóły:
http://tredosoft.com/IE7_standalone na prośbę cytuje po raz drugi: Cytat . Ja bym inaczej to nazwał: Windows to system dla wielbicieli gier. Reszty nie ma co porównywać. I nie linux nie jest prosto alternatywny. Żaden linux niema Zenda żaden linux niema Visual Studio, Borlanda. Żaden linux niema photoshopa, dreamwavera, SAP'a, Płatnika. Standartem dokumentu jest .doc i .xls, bo jest używane przez 95% rynku jeżeli nie więcej. I to te standarty są bogatsze i LEPSZE niż odt ods. Porównanie do CSS jest raczej średnie bo jak widzisz IE7 przystosowało się, a jeżeli nie pamiętasz IE 6 powstało zanim weszły standarty CSS 1 i CSS 2. Ten post edytował Wykrywacz 3.04.2007, 14:13:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że mniej się napracuje instalujać IE6 i 7 na jednej maszynie niż ty instalujać to - szczegóły: http://tredosoft.com/IE7_standalone na prośbę cytuje po raz drugi: No własnie tylko w kwestiach gier te systemy się różnią. Pozstałych aspektów nie ma co porównywać. I nie linux nie jest prosto alternatywny. Żaden linux niema Zenda żaden linux niema Visual Studio, Borlanda. Żaden linux niema photoshopa, dreamwavera, SAP'a, Płatnika. Żaden windows nie ma Koffice, Kate, Krity, Amaroka ja tez mogę wymieniać tysiące aplikacji linuksowych których nie ma windows. Porównanie do CSS jest raczej średnie bo jak widzisz IE7 przystosowało się, a jeżeli nie pamiętasz IE 6 powstało zanim weszły standarty CSS 1 i CSS 2. IE7 się przystosowało? Chyba pomyliłeś programy, jak nie zdawał tak nadal nie zdaje np. Acid testu a o całkowitej poprawności css nie ma co myśleć. Poza tym porównanie do css jest jaknajbardziej poprawne. Ponadto dokumenty rządowe nie powinny być udostępniane w formatach nieodczytywalnych dla obywateli. Jeśli to bedzie np. xls to obywatel jest zmuszony do zakupienia MOffice bo nie jest to otwarty standard i inne programy nie będą tego obsługiwać, tak nie powinno być. Powinna być niezależność(dlatego przeważnie jest pdf). Dlatego są standardy. Nie wiem skąd ty bierzesz takie głupoty na temat % na rynku itp... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:37 |