![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie http://akcja.jakilinux.org/index.php pojawiła się petycja do do Wicepremiera Ludwika Dorna i Podsekretarza stanu w KPRM Pawła Wypycha
w sprawie zakupu oprogramowania dla instytucji państwowych. A więc dotyczy bardzo ważnej sprawy czyli marnotrawienia publicznych pieniędzy a także uzależnienia sie państwa od komercyjnych technologi,firm. Zachęcam forumowiczów do przeczytania i podpisania sie pod petycją. Ten post edytował wijet 1.04.2007, 11:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Wykrywacz: a czy ja napisałem ze windows jest tylko do gier? Windows ma ten plus, że nie da się grać pod linuksem(no da ale zasób gier jest mały). Wszystko inne jest identyczne - i programista i grafik może działać zarówno pod Windowsem jak i Linuksem, wszystko kwestia przyzwyczajenia.
Cytat Co do standartów, to nie komisja określa co jest standartem a M$, bo to ich produkty są używane w 95%. I musisz się przystosować czy ci się to podoba czy nie, bo wszystko jest pisane pod M$, a nie pod linuxa, pod którego nikt nic profesjonalnego nie pisze że tak to nazwę. Tu mało co nie spadłem z krzesła. Standardy są po to aby ujednolicać formaty stosowane przez kilka firm a nie korzystać z tego wymyślonego przez jedną firmę. Brawo! Porzućmy standardy W3C. Co kogo obchodzi Opera, Safari i Firefox, przeciez Microsoft ma 95% rynku. IE jest standardem bo ma większosć tak tak... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:54 |