![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie http://akcja.jakilinux.org/index.php pojawiła się petycja do do Wicepremiera Ludwika Dorna i Podsekretarza stanu w KPRM Pawła Wypycha
w sprawie zakupu oprogramowania dla instytucji państwowych. A więc dotyczy bardzo ważnej sprawy czyli marnotrawienia publicznych pieniędzy a także uzależnienia sie państwa od komercyjnych technologi,firm. Zachęcam forumowiczów do przeczytania i podpisania sie pod petycją. Ten post edytował wijet 1.04.2007, 11:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tiraeth: chyba mamy demokrację? Więc nie wiem o co chodzi. Owszem bezpośredniego wpływu nie mamy ale po przez petycje, referenda etc owszem. Gdyby 35mln ludzi powiedziało, że alimentów ma nie byc to też poprawki powinny przejść(przynajmniej teoretycznie)
@wykrywacz: co do standardów - http://www.iso.org/iso/en/commcentre/press...06/Ref1004.html Powtarzam jeszcze raz to Microsoft tworzy tylko dla siebie i nie liczy się z jakimikolwiek standardami(przynajmniej w starych wersjach, w MO 2007 ma byc openXML ale i on nie jest przez żadną bezstronną organizacje od standardów zatwierdzony) i to jest niebezpieczne. Cytat Grafikowi też zainstalujesz Linuxa? Nie zrozum mnie źle, ale imho linux to system dla 1) webdeveloperów 2) programistów qt/gtk 3) fanatyków i wielbicieli. Pixel(kopia photoshopa kosztuje 150-340zł), Adobe Photoshop też zadziała(przez wine) więc nie widzę problemu. Ja bym inaczej to nazwał: Windows to system dla wielbicieli gier. Reszty nie ma co porównywać. Przykład dotyczący wirusów: Pani z zusu idzie do domu bo nie wie jak zrobic jeden bajer a jej syn jest mądrzejszy w Office. W domu syn ma mase wirusów przy okazji plik pani z zusu staje sie zakażony, wraca z nową wersją do pracy i wszystkie dokumenty leżą. W przypadku wirusów nie chodzi o firewalle itp. 80% wirusów wdziera się przez luki w myśleniu pracowników. Ten post edytował SHiP 3.04.2007, 13:40:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:34 |