![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takie pytanie.
Tworze np obiket Doc(); przekazuje do niego kilka parametrów i wywołuje 1 metode. teraz chce wywyłać tę samą metodę z innymi parametrami. czy takie podejście jest dobre. chce uniknąc ze jakies parametru np sie nadpiszą czy coś..
Ten post edytował acztery 3.04.2007, 11:24:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak miał bym takich drobnych rzeczy 100 to co mam tworzyć 100 klas Niekoniecznie, ja tylko daję wg mnie dobrą radę. I tak wszystko zależy od Ciebie. Ewidentnie klonujesz, po to, żeby mieć mniej do wklepywania, ja tylko powiedziałem jak to ułatwić, o! Ps myślę ze lepiej klonować niż inicjować klasę na nowo. To ja myślę, że lepiej dziedziczyć, niż klonować. Sumarycznie, tak czy siak, przybędzie jeden obiekt w pamięci,a jako programista nie musisz się martwić "ustawianiem" obiektu. //edit a'propos a jak miał bym takich drobnych rzeczy 100 to co mam tworzyć 100 klas Są Obiekty i obiekciki, w twoim wypadku Dokumenty i dokumenciki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pamiętaj o tym. Ten post edytował LBO 3.04.2007, 12:07:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:09 |