![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie http://akcja.jakilinux.org/index.php pojawiła się petycja do do Wicepremiera Ludwika Dorna i Podsekretarza stanu w KPRM Pawła Wypycha
w sprawie zakupu oprogramowania dla instytucji państwowych. A więc dotyczy bardzo ważnej sprawy czyli marnotrawienia publicznych pieniędzy a także uzależnienia sie państwa od komercyjnych technologi,firm. Zachęcam forumowiczów do przeczytania i podpisania sie pod petycją. Ten post edytował wijet 1.04.2007, 11:58:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SHiP to co piszesz to mrzonki. nikt nie mówi tu o doc, a xls. Jeżeli chcesz to prześle ci takiego xls'a przy którym twoje OO zdechnie, a jest to prosta aplikacja. Przeszkolenie pań w OO, kosztuje bagatele więcej. Bo jest to kosztowne, nikt nie przeszkoli parędziesięciu tysięcy pań za darmo. A to są koszty szkoleń + koszty pracy bo naturalnie będzie się takie szkolenie odbywać w czasie godzin pracy. Po 3 wedle założeń co do wymagań w przetargu oo nie daje rady, a to już jest na starcie dyskwalifikujące (szczegółu post wyżej).
Odf jest standardem czego? oo? M$ zapowiada wygaśniecie wsparcia dla xp za około 5 lat. Wskaż mi teraz proszę ja ciebie firmę która prowadzi wsparcie techniczne pełne! dla swojego produktu przez bagatela 12 LAT!!!!. Może wskarzesz mi systemu biurowe? TETA? której wsparcie jest owszem dla wersji 2000 i to 15, która bagatela wyszło w zeszłym roku, a wcześniejszym wersją mówią cześć jak czapka?? Wskaż mi firmę od jakiegoś linuxa która ZA DARMO prowadzi wsparcie dla swoich produktów, nie mówiąc że przez 12 lat. Bo niech ci się nie wydaje że taki oo został by kupiony bez supportu. Bo koszt officów, liczę wersja molp 1000zł za sztukę. To 20 milionów. A teraz wskaż mi naiwną firmę która weźmie na siebie support 20000 stanowisk przez choćby 5 lat za 20 baniek, przy pełnej pomocy technicznej i podnoszeniu wersji + naturalnie w tej cenie przeszkoli te wszystkie panie, ba da produkt który spełni wymagania zawarte w przetargu. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:08 |