![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ruby na pewno nie wyprze php - imo juz nie ma szansy by jakikolwiek "jezyk" byl w stanie zagrozic php jesli chodzi o jezyk do tworzenia aplikacji www - co innego frameworki napisane w innych jezykach (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - jezeli wszystkie frameworki beda pozwalaly pisac strony na podobnych zasadach - jedynym argumentem wyboru wlasciwego bedzie jezyk w ktorym ten framework bedzie napisany(a dpkladniej szybkosc tworzenia kodu w danym jezyku) - a tutaj python i ruby imo jada pehapa ostro.
Argument nulla z wydajnoscia jest imo chybiony - java rowniez nie jest wydajna - a stawia sie na niej potezne systemy do zarzadzania bankami - jakos wowczas nikt nie patrzy na problem wydajnosci - czemu? - bo koszt dolozenia 4GB ramu lub calego kompa do klastra sa zdecydowanie mniejsze niz koszty wytworzenia super wydajnego oprogramowania (czas....). Wracajac do wypierania - php jezeli chodzi o pisanie stronek od 0 jest imo php niezagrozony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - natomiast frameworki phpowe maja sie czego obawiac - podczas gdy w phpie (w pythonie z reszta tez) spolecznosc wspiera kilkanascie roznych frameworkow spolecznosc ruby wspoltworzy tylko railsy - a to jest ogromna przewaga dla tego frameworka - gdyz ma wsparcie calej spolecznosci. Ten post edytował occulkot 29.03.2007, 20:50:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:13 |