![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Początkowy "bum" może być spowodowany "startem" języka. Dużo więcej literatury pojawiło się na świecie zarówno jak i w Polsce. Większa popularność, wśród doświadczonych programistów też tworzy swojego rodzaju "prestiż".
Na początku jest wzrost ale myślę że długo się tak duży nie utrzyma. Trzeba przyznać że Ruby to całkiem przyjemny język i naprawdę miło się z/w nim pracuje. Na pewno ma szanse na spory kawałek runku. Co do hostingów to jeżeli poważny klient, to też kupuje "poważna" maszynę (dedyk) także nie widzę tu żadnego problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:27 |