![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Otóż chciałbym sie dowiedzieć jakie macie zdanie na ruby [Ruby on Rails] czy on wyprze php ?,zauważyłem ze w naszym kraju przyswoił sie bardzo szybko coraz wiecej osób w nim pisze ,mysle ze to godny nastepca php:], [nic do php nie mam ale te oop w php to koszmar wcisniete na siłe :] Ja porgramuej w javie i php ale sie zastanawiam czy ruby niebedzie lepszym wyborem .
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie głupie porównanie wpisz w google
hosting php - 14,100,000 (wyników) hosting ruby - 1,660,000 hosting IIS - 96,400 Jeżeli coś ma pobić php to będzie to ASP.NET pewno jak wyjdzie 3 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli coś ma pobić php to będzie to ASP.NET pewno jak wyjdzie 3 Już to widzę jak społeczności Open Source i firmy z nimi powiązane (przesiadające się z Windowsów na np. Linuxy czy Sun ze swoim Solarisem) przechodzą na ASP.NET (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Taaa..... jasne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) W tej chwili dobrej pozycji tandemu PHP + MySQL (albo PgSQL) na rynku nie jest w stanie nic zagrozić, owszem, są i będą wahania, ale nic nie sprawi że nagle PHP poleci na dół kosztem jakiegoś innego języka. PHP jest w miarę proste, dobrze promowane i ma dobre zaplecze w postaci samych developerów rozwijających język, Zenda i innych tego typu firm i świetnej integracji z Apache, oraz niskie koszty utrzymania serwera obsługującego PHP + MySQL. I tak naprawdę wydajność ma drugorzędne znaczenie, bo dzisiejsze serwery są na tyle tanie i wydajne że wiele firm woli np. dokupić drugą maszynę i optymalizować istniejącą aplikację niż przejść na inny język i pisać prawie wszystko od nowa (chociaż w przypadku dobrze napisanej aplikacji, jej przepisanie wcale nie jest trudne i kosztowne, chodzi raczej o czynnik psychologiczny) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:09 |