![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2003 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam nastepujacy problem:
mam otworzyc plik tekstowy do odczytu na serwerze z ktorym lacze sie poprzez SSH znam IP serwera, i oczywiscie login i haslo, ale bladego pojecia nie mam jak to zrobic? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz możliwość połączenia się przez FTP to możesz spróbować tak:
[php:1:df08c37861]<?php // ustaw podstawowe połączenie $conn_id = ftp_connect($ftp_server); // zaloguj się nazwą użytkownika i hasłem $login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user_name, $ftp_user_pass); // sprawdź połączenie if ((!$conn_id) || (!$login_result)) { echo "Połączenie FTP się nie powiodło!"; echo "Próbowano połączyć się do $ftp_server jako użytkownik" . $ftp_user_name; die; } else { echo "Połączony z $ftp_server jako użytkownik $ftp_user_name"; } // pobierz plik $download = ftp_get ($conn_id, $file, $remotefile, FTP_TEXT); // sprawdź stan operacji if (!$download) { echo "Pobieranie pliku przez FTP się nie powiodło!"; } else { echo "Pobrano $remotefile z $ftp_server jako $file"; } // zamknij strumień FTP ftp_close($conn_id); ?>[/php:1:df08c37861] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 12:31 |