![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam zrobione stronie za pomoca divow mam ulozona grafike ale przedstawiam na stronie dane i chce to zrobic tabelarycznie. Moj problem polega na tym ze niebardzo wiem jakie znaczniki dostepne sa w XHTMLU. Szukalem juz w niecie tyle tego bylo i mam metlik w glowie. Mianowicie moja strona przechodzi walidacje na W3C ale mam taki oto zapis w XHTML1.1 bo niewiem czym to zastapic: <td colspan="4" align="right"> Wiem ze align moge zapisac w taki sposob: <td style="text-align: right;"> ale co zobic z colspan? Czy colspan jest dostepny w XHTML skoro przechodzi walidacje? Czy moglibyscie sprawdzic ponizszy kod i ewentualnie podac jakies strony gdzie byloby to wszystko pieknie wytlumaczone...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak - jaknajbardziej dozwolone a wręcz colspan i rowspan wymagane bo nie mają zamienników w css ponieważ nie są odpowiedzialne za wygląd a za strukture danych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:26 |