![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak ostatnio pomyślałem, że serwisy i usługi google.com to conajmniej 25% mojego użycia sieci. Świetny serwis mail, doskonała przeglądarka USENET, google earth i wiele, wiele innych. Co o tym myślicie? Osobiście uważam, że pod tą niepozorną i prostą stroną startową kryje się ogromny potencjał! Podzielcie się swoimi sposrzeżeniami i przemyśleniami, tylko proszę bez tekstów typu: szkoda, że tak mało z nas tam zagląda... Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sądzę, że porównywanie Google do MS czy IBM jest trafne. Jak dla mnie są to zupełnie inne firmy, z odmienna polityka. Cieszę się, że Google jest takie jest, czyli innowacyjne, elastyczne i świeże. Takie ja odczuwam wrażenie. Ale nie zmienia to faktu, że monopol gdziekolwiek, jest zły. Często tak jak było już pisane powoduje "skostnienie" ale przede wszystkim, o co można najbardziej się bać, nadużycia. Pierwszy filmik który do którego linka dał Strzałek, jest nieco podkoloryzowany i użyto w nim tak zwanych "odpowiednich słów w odpowiednim kontekście", niestety ma coś w sobie z prawdy. Ale anonimowość w sieci nie tworzy trudny dostęp do informacji ale ich nadmiar... gorzej jeśli to właśnie TY znajdziesz się na celowniku.
Odnośnie głosów, że Google zawsze wygra bo ma kasę to jest to kompletna bzdura. Historia wiele razy udowodniła, że toczy się w najmniej oczekiwanym kierunku a każdy kolejny poziom jest osiągany skokowo. Jedno odkrycie, jeden pomysł i wszystko ląduje do góry nogami (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:03 |