![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak ostatnio pomyślałem, że serwisy i usługi google.com to conajmniej 25% mojego użycia sieci. Świetny serwis mail, doskonała przeglądarka USENET, google earth i wiele, wiele innych. Co o tym myślicie? Osobiście uważam, że pod tą niepozorną i prostą stroną startową kryje się ogromny potencjał! Podzielcie się swoimi sposrzeżeniami i przemyśleniami, tylko proszę bez tekstów typu: szkoda, że tak mało z nas tam zagląda... Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I do tego intergracja różnych serwisów ze sobą. To jest wręcz niewiarygodne, jak oni są pomysłowi. Pozdrawiam Cóż, nie da się ukryć, że wiele racji w tym, trafiłem jednak na małe "ale", które powiem szczerze mocno mnie zaskoczyło :) Korzystam z Gmaila, korzystam też z Picasa web albums. Obie usługi są od google, kiedy mam zalogowaną sesję np. z gmaila, nie muszę się już logować do web albums czy do google readera. To fajnie. Spotkało mnie jednak spore zaskoczenie, kiedy dostałem np. fotki z sylwestra na gmaila. Pierwsza myśl moja była taka, że znajdę gdzieś przy załącznikach (gmail rozpoznaje typ załącznika, więc wie, że były to zdjęcia) opcję "Save to Picasa Web Albums". Wydało mi się to wręcz oczywiste. A jednak - niespodzianka - musiałem pobrać foty na dysk po to żeby następnie uploadować je do web albums. Nie umniejsza to w żaden sposób jakość żadnej z tych usług. Po prostu zdziwiłem się, że tego nie ma, bo jak pisałem było dla mnie oczywiste, że to będzie. @sztosz: zgadzam się z tym co piszesz - czasem zastanawia mnie to, co google wie o mnie, i czy przypadkiem nie za wiele. Np. kiedy mam zalogowaną sesję do gmaila i w kolejnej zakładce otworzę wyszukiwarkę google - google dowiaduje się czego szukam. I, być może kiedyś pójdę na rozmowę kwalifikacyjną do jakiejś super top firmy, a panowie zrobią mały "background check" i spytają: A dlaczego 15 lutego 2005 szukał pan w Google "super horny britney naked photos"? ;) pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:37 |