![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak ostatnio pomyślałem, że serwisy i usługi google.com to conajmniej 25% mojego użycia sieci. Świetny serwis mail, doskonała przeglądarka USENET, google earth i wiele, wiele innych. Co o tym myślicie? Osobiście uważam, że pod tą niepozorną i prostą stroną startową kryje się ogromny potencjał! Podzielcie się swoimi sposrzeżeniami i przemyśleniami, tylko proszę bez tekstów typu: szkoda, że tak mało z nas tam zagląda... Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google? Nie wyobrażam sobie netu bez google. Strona google.com jest świetna, bo wystarczy wklepać odpowiednie słowa, kliknąć myszką i ma się to czego się potrzebuje w danej chwili. To jest doskonały pośrednik. Używam Picassa, bo to dla mnie doskonałe narzędzie. Używam gmaila, bo pomimo chorej dla mnie polityki z załącznikami, świetne konto. Do google.groups zaglądam bardzo rzadko, ale jak już zajrzę to nie doznaje zawodu. Google? Skanuje również wszystkie strony w necie, jawne, poufne i tajne. Skanuje całą moją pocztę. Jawną, poufną i tajną. Wie o mnie wszystko co w necie napisałem. Po wpisaniu mojego nicka, znajduję rzeczy o których bym inaczej dawno zapomniał, a czasem nie chcę pamiętać. Pozwala mi o ludziach znaleźć takie rzeczy, że aż sam się boję szukać. Indeksuje wszystko, ale czy aby na pewno? Dzięki wierze w google nie szukam alternatywnych źródeł informacji i być może pomijam jakieś niewygodne dla google informacje. Google? Doskonale miesza u mnie fascynację ze niepewnością. Niemniej jednak dalej używam i będę używał. Takiej odpowiedzi oczekiwałem. Rzeczywiście google można powiedzieć trzęsie siecią, że aż można się bać. Sam jestem ciekaw jaka jest ich polityka prywatności. Słyszałem kiedyś, że dzielą się z jakąś organizacją bezpieczeństwa informacjami. Google powoli staje się "kręgosłupem" sieci. Bardzo źle mogłoby być gdyby ktoś się w sposób zorganizowany włamał na google.com. Co masz na myśli pisząc o polityce załączników? Btw: 3+3=2+(1+1)+2=2+2+2=4+2 => uważacie praktycznie to samo i na dodatek 2+2+2 = 1+1+1+1+1+1=6*1 => komplikujecie sobie życie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:54 |