![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam na forum (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ,
To moj pierwszy post i temat. W kazdym razie przejdzmy odrazu do rzeczy. Wczoraj zaczelem moja przygode z php+mysql, czytalem wiele kursow, sa one napisane dosc przystepnie, lecz nie moge pojąć jednego faktu. Czemu na kursach nie tlumacza jak działa dany kod bardzo dokładnie. Zwracam sie z prosba o wytlumaczenie ponizszego kodu, na zasadzie, ktora zmienna przyjmuje jaka wartosc, jaka wartosc jest zwracana, co robi konkretnie dane polecenie itd.
To jest nie kompletny skrypt na wyswietlenie wartosci przypisanych. Komendy takie jak polaczenie z baza czy serwerem, albo zamkniecie rozumiem w 100% zasade dzialania, wiec nie potrzebuje objasnienia. ------------------------- ten kod lepiej wygląda jak używamy BBCode do PHP a nie HTML ~Cienki1980 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Cóż... może i nie można w nieskończoność, ale dobrym zwyczajem jest optymalizowanie strony na tyle, na ile jest to możliwe. Jest jeszcze kwestia użytkownika jako osoby. Strony piszemy zawsze dla kogoś, nie dla siebie. Ktoś z nich ma korzystać. Miłe dla użytkownika jest, kiedy twórca dba o to, żeby strona działała szybko. Twoje podejście jest czystym lekceważeniem wszystkich, którzy na Twoją stronę zawitają. Po prostu - trzeba być miłym dla ludzi. Ale nie po to piszę tego posta, żeby wsadzać kij w mrowisko, ale po to, żeby zadać pytanie. Czy zna ktoś dobre artykuły dotyczące optymalizacji kodu php? NIe jestem w tym dobry, a chcę pisać maksymalnie zopytamilizowane skrypty. Może ktoś pomóc? Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 22:27 |