![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Proponuję w tym temacie nie gdybać oraz nie pisać co słyszało się o zarobkach kolegi znajomego. Najlepszy obraz dadzą faktyczne wypowiedzi ile kto zarabia. Dla przykładu opiszę siebie: - 3 lata dłubania jako freelancer - zarobki od 100 do 1000 zł pod koniec "kariery". Po prostu dorabiałem jak pewnie większość z Was ucząc się przy tym języka. - pierwsza poważna praca na etat w krakowskiej firmie - ok 10 pracowników technicznych zajmująca się Javą i PHP, ja pracowałem jako programista PHP. Firma posiada naprawdę znanych klientów. Praca bardzo stabilna ale nieco nudna, wynegocjowałem ok 1800 netto -3600 brutto (samozatrudnienie). Od takiej firmy proponowałbym zacząć, ja nabrałem doświadczenia i doszedłem do wniosku, że ostatnie 3 lata dały mi mniej niż praca w tej firmie. Otworzyłem sobie ścieżkę dalej... - dostałem pracę w jednym z portali internetowych też w Krakowie. 1500 netto okres próbny, 2000 netto po tym okresie. To była dopiero szkoła życia. Ogromna odpowiedzialność, świetne technologie i udział w niesamowitych projektach. Gdyby nie koszty życia w Krakowie pracowałbym tam dalej. - przeniosłem się na Śląsk. Niestety tutaj z dobrą robotą jest ciężko. Więc podjąłem się pracy zdalnej. Po doświadczeniu z Krakowa dostawałem pracę wszędzie gdzie poszedłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) więc ze znalezieniem pracy nie było ciężko. Mam pracę gdzie dostaję ok 4000 netto z umową o pracę z firmą z Irlandii. Praca zdalna, bez nadgodzin, sporo szkoleń i czas na tworzenie nowych rozwiązań a nie robienie prostych stronek. Na taką pracę jaką mam teraz trzeba się napracować. Podziwiam studentów, którzy po studiach z małym doświadczeniem uważają, że wszystko im się NALEŻY. Mam nadzieję, że inni według mojej wypowiedzi pociągną w ten sposób temat a przestaną gdybać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:12 |