![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanko małe do was: jakie znacie metody edycji... ? Ja np. edytuje czasami Ajaxem, czasami JS + PHP, czasami samym PHP. Chodzi mi o edycje formularzy, ze pobiera się dane z mysql/txt i wkleja do inputów. Interesuje mnie ten temat, ponieważ szukam jakieś uniwersalnej w miare metody edycji. Pozdrawiam, Łukasz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja znam jeszcze:
PHP + JS + MySQL PHP + MySQL MySQL phpMyAdmin pgAdmin MS SQL C# + JS + MYSQL ORACLE i setki tysięcy innych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Tak naprawdę Twoje pytanie jest całkowicie bez sensu, bo edycja zawsze jest za pomocą języka który to potrafi. Robisz to zawsze za pomocą MySQL a dokładniej za pomocą zapytania SQL. A nie za pomocą AJAXA (zresztą AJAX to nic innego jak JS + PHP). Uniwersalna metoda to wyświetlenie formularza -> przesłanie danych -> odczytanie żądania -> wykonanie aplikacji, która połączy się z bazą danych -> wykonanie zapytania. Możliwości jest setki tysięcy. Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna bądź najlepsza metoda. Ten post edytował mike_mech 9.03.2007, 12:55:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 20:10 |