![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Vogel w pierwszej chwili chciałem cię wyśmiać bo nie podoba mi się postawa nadęta. Ale masz rację, to są dobre ceny za średniej wielkości projekty. Które są osiągalne. Ale zdecydowanie inne są koszty etatowego pracownika a inne przy zleceniach czy prowizjach.
Pracownik godzinowy to z założenia pracownik na zlecenie a więc pracownik który ma kosztować nie drogo. Gdzie 12 netto to już bardzooo drogo. Czemu tak sądze bo tego typu prace nie kosztują w ubezpieczeniach zusach i innych dupereli które kosztują pracodawcę kolejną 1/3 tego co ci płaci. Co do jednorazowych zleceń czy prowizji, to 5000 jest dobrą ale wcale nie wygórowaną ceną. Ten post edytował Wykrywacz 8.03.2007, 11:49:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Vogel w pierwszej chwili chciałem cię wyśmiać bo nie podoba mi się postawa nadęta. Ale masz rację, to są dobre ceny za średniej wielkości projekty. Które są osiągalne. Ale zdecydowanie inne są koszty etatowego pracownika a inne przy zleceniach czy prowizjach. dokaldnie. jesli wchodzi w gre etat ceny moga byc nizsze (tutaj mam inne rofity takie jak papierek ze pracuje na staonwisku i spada ze mnie cala otoczka dbanai o podatki, zusy, srusy itp.). ale jesli w gre wchodzi tworzenie projektow / freelance to niestety ceny skacza, bo miesiac miesiacowi nie rowny (czasme nawal pracy czasem posucha) i klient za to ze moze mnie najac w dowolny dla siebie temirnie na dowolny czas musi niestety troche doplacic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:25 |