![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie. Jeśli zacznę pracowac jako webmaster (XHTML, php, MySQL) bez doświadczenia (tylko staze) to na jakie moge liczyć zarobki na starcie? Na jakie zarobki moge liczyć po roku? Jąka stawkę najlepiej podawac na rozmowie kwalifikacyjnej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do Wykrywacz:
a możesz skonkretyzować trochę te umiejętności i doświadczenie? Mi podpowiedziano żeby na początek powiedzieć 40 za godzinę. Mój brat w wawie za konfiguracje sieci bierze 50 za każdą rozpoczętą godzinę pracy. Tylko ze to zupełnie inna branża, ale na 15/h powiedział ze śmiechu warte. Nie wiem za bardzo jak się zachować na początek, jakieś rady? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi podpowiedziano żeby na początek powiedzieć 40 za godzinę. Bez obrazy ale musiałbyś być specjalistę z dużym doświadczeniem i stażem żebym nie zaśmiał Ci się w twarz na te słowa.Mój brat w wawie za konfiguracje sieci bierze 50 za każdą rozpoczętą godzinę pracy. Tylko ze to zupełnie inna branża, ale na 15/h powiedział ze śmiechu warte. Twój brat pracuje na etat, 160 godzin w tygodniu? Czy może robi sieci dorywczo od czasu do czasu jako serwisant?Cytat (...) Doświadczenie przy tego typu projketach raczej niewielkie ale zrealizowałem kilka małych projektów samodzielnie. W związku z tym posiadam pewne umiejętności ale specjalistą nie jestem. (...) Tak naprawdę nie wiemy co umiesz ale powyższe słowa nie napawają optymizmem.Osobiście w takiej sytuacji nie zdecydowałbym się na rozliczenia z Tobą za godzinę, tylko za projekt. Mógłbyś męczyć się bez końca z nietrudnymi rzeczami a ja musiałbym Ci płacić za każda godzinę Twojej niewiedzy i zdobywanego na mnie doświadczenia. Ale jeśli jednak musiałbym rozliczać się z Tobą za godziny to na początek nie rozmawiałbym z Tobą o niczym innym z poza przedziału 10-15zł (netto). Więcej? Owszem: portfolio i pomyślne przejście testów i rozmowy. Ten post edytował mike_mech 8.03.2007, 09:39:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:15 |