![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
majac takie pare linijek do pobierania plikow z internetu :
[php:1:01ac45ffe1] <?php set_time_limit(0); $zapisz = "/tmp/nazwa_pliku"; $adres="http://pl.php.net/images/php.gif"; $plik=file($adres); $ile=count($plik); $fp=fopen("$zapisz",'w+'); for($x=0;$x<=$ile;$x++) { fputs($fp,$plik[$x]); } fclose($fp); ?> [/php:1:01ac45ffe1] w jaki sposób moge określić dane typu : size , type . W momencie gdy pobieram dane z dysku poprzez formularz to moge zastosowac np : [php:1:01ac45ffe1] <?php $type = $_FILES['userfile_hdd']['type']; ?> [/php:1:01ac45ffe1] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat pozatym to nie wiem jak mozna pracowac na serwerach stron opartych na windowsach tam jest jakos dziwnie jak dla mnie ale to tylko mje zdaje pozatym ja sie nie znam =]
Nie ma prawie żadnych różnic, z najważniejszych to trzeba wymienić trochę inny układ plików, ale przy odpowiednim napisaniu skryptu to i pod Windowsem działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 09:34 |