![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z biblioteka PEAR:SOAP w php 5 kiedy chcę przekazać jako argument zagnieżdżoną tablicę :
Biblioteka traktuje to tak :
Czyli traktuje $arguments['args'] jako array, a nie hash. Próbowałem to rozwiązać przekazując argumenty jako obiekt (z tym samym efektem). Wcześniej ta procedura śmigała na serwerze z PHP 4.3.11, po zmianie PHP na 5.2.0 zachowuje się tak jak wyżej. Udało mi się rozwiązać problem wykorzystując wbudowaną bibliotekę z PHP 5.2.0 :
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
splatch ja osobiscie na chwile obecna nie uzywam wsdl'a i nie mam problemow z przesylaniem tablic obiektow czy innych wartosc. Wszystko co wysylam daje jako obiekt SoapVar to ze wsdl jest pomocny przy walidacji to jedno, ale jego brak nie podejzewam zeby powodowal tyle problemow.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 12:23 |