![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wiec tak
musze za jednym razem wyslac dwa zapytania 1. musze pobrac dane z jednej tabeli 2. musze dodac linie do drugiej tabeli (kozystajac z danych z pierwszej) Czytalem na tym forum ze nie da sie jednoczesnie wyslac dwoch zapytan, wiem ze sie da, ale nie wiem jak Nie znalazlem na forum zadnego kawalka kodu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2003 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak w postgresie (plpgsql) dopisać do jednej tabeli jednocześnie jedno pole z innej tabeli i inne wartości (stałe i zmienne z funkcji w plpgsql)?
Nie chce mi przyjąć [sql:1:9b5891d728]INSERT INTO tabela VALUES (SELECT wartosc FROM tabela2 WHERE innawartosc=costam, zmienna1, stala1, stala2)[/sql:1:9b5891d728] Jak takie coś zrobić poprawnie. Wiem, że można wpisać z selecta do następnej zmiennej, a dopiero potem insert, ale ja chcę się czegoś jeszcze nauczyć bardziej zakręconego. Mam nadzieję, że się da tak zrobić, bo chcę powywalać trochę zmiennych używanych tylko raz właśnie do przechowywania wartości z innej tabeli. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 16:14 |