![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z biblioteka PEAR:SOAP w php 5 kiedy chcę przekazać jako argument zagnieżdżoną tablicę :
Biblioteka traktuje to tak :
Czyli traktuje $arguments['args'] jako array, a nie hash. Próbowałem to rozwiązać przekazując argumenty jako obiekt (z tym samym efektem). Wcześniej ta procedura śmigała na serwerze z PHP 4.3.11, po zmianie PHP na 5.2.0 zachowuje się tak jak wyżej. Udało mi się rozwiązać problem wykorzystując wbudowaną bibliotekę z PHP 5.2.0 :
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy w XML Schema mapujesz odpowiednio typ? Widzę, że klientowi nie przekazujesz nawet położenia pliku WSDL. Być może to jest źródłem problemów?
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:54 |