![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 1 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: SZCZECINEK Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie dopiero zaczynam uczyć się php i zastanawiam się z czego wy się uczyliście php?
Z książki czy z jakiegoś kursu internetowego?Chcę zrobić własna stronę i skrypty które tam będę musiał wykonać są bardzo trudne. Więc najpierw muszę zacząć od początku by potem przejść na ten wyższy poziom.Szukałem w internecie kursów jednak i sam początek z tego jest dla mnie za trudny .Czy muszę kupić sobie książkę? Umiem wstawiać i instalować cms itp skrypty.Jednak jedyne co umiem zmieniać w tych skryptach to wielkość ;/.Dlatego pytam się was jak wy rozpoczeliście ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc jestem bardzo źle nastawiony do kursów inrernetowych. Zazwyczaj są niekompletne i uczą złych nawyków. IMHO na początek najlepsza jest dobra książka - i nie taka w stylu poznaj php w 12 godzin tylko prawdziwa cegła, która zawiera dużo objaśnień i przykładów. Jeśli już programowałeś to polecam to.
Co do drugiej części pytania to same kursy i książki nie wystarczą. Pewnie napiszesz coś co będzie wyglądało jak strona, którą podałeś za jakieś 2-3 miesiące, ale nauczenie się jak zroić porządną stronę z panelem administracyjnym, dorym kodem łatwym do modernizacjii utrzymania zajmie Ci przynajmniej 1 rok. Jeśli zależy Ci na szybkich efektach, a php ma być tylko narzędziem, to radzę użyć jakiegoś cms'a - jeśli natomiast chcesz się czegoś nauczyć to walcz, ale nie spodziewaj się efektów z dnia na dzień. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 07:38 |