Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Zapytanie UPDATE
head

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Moim problemem jest niby proste z pozoru zapytanie o uaktualnianie danych. Mianowicie jeśli ograniczę je do takiej postaci:
  1. <?php
  2. $query = ("UPDATE szczegolyzdarzenia SET OpisZdarzenia='$idOZ' WHERE IDpracownika='$id' ");
  3. ?>

to ono działa dobrze, jednak wywala mi wszystkie dane dla danego IDpracownika. Mi zależy zeby wyrzucić tylko określony rekord i dlatego rozbudowuje zapytanie w następujący sposób:
  1. <?php
  2. $query = ("UPDATE szczegolyzdarzenia SET OpisZdarzenia='$idOZ' WHERE IDpracownika='$id' AND IDszczegoluZdarzenia= '$idSZ'");
  3. ?>

a wtedy już nie działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) .. Oczywiście wyświetla, że nie zapytanie nie pobiera zmiennej $idSZ. Musze tu dodać, że zmienna $idSZ działa poprawnie i sprawdzam to w następujący sposób dodając przed zapytaniem:
  1. <?php
  2. $idSZ = $_GET['IDszczegoluZdarzenia'];
  3. echo "IDszczegoluZdarzenia: $idSZ <br/>";
  4. ?>

co powoduje, że zostaje ona wyświetlone na stonce. Tak więc już nie wiem w czym tkwi problem. Może ktoś z was mi pomoże... RATUJCIE!

---------------------------
Poprawiłem literówkę
w temacie.
---
~strife
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
head

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Się robi! Daj mi sekunde:)

Oto wcześniejsza podstrona z któtej pobieram tą wartość IDszczegoluZdarzenia i przekierowuje ją poprzez link.
  1. <?php
  2. $query = ("SELECT IDszczegoluZdarzenia,StartZdarzenia,KoniecZdarzenia,DataDodaniaZdarz
    enia,OpisZdarzenia,RodzajZdarzenia FROM szczegolyzdarzenia,zdarzenia WHERE IDprac
    ownika = '$id' AND szczegolyzdarzenia.IDzdarzenia=zdarzenia.IDzdarzenia "
    );
  3. $result = mysql_query($query);
  4.  
  5. echo ('<BR/><B><center><TABLE BORDER=1 width="80%" cellspacing="0"><TR><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Start Zdarzenia</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Koniec Zdarzenia</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Data Dodania</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Rodzaj Zdarzenia</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Opis Zdarzenia</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Edycja</TD><TD width="15%"><p align="center"><font color="336600">Usunięcie</TD></TR></TABLE></center></B>');
  6.  
  7. while($row=mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
  8.  
  9. $idsz = $row['IDszczegoluZdarzenia'];
  10. echo"szczegol: $idsz";
  11.  
  12. $idz = $row['RodzajZdarzenia'];
  13. echo"rodzaj: $idz";
  14.  
  15. $idoz = $row['OpisZdarzenia'];
  16. echo" opis: $idoz";
  17.  
  18. echo '<center><b><TABLE BORDER=1 width="80%" cellspacing="0" >' . '<TR>' . '<TD width="15%"><center>' . $row['StartZdarzenia']. '</TD>' . '<TD width="15%"><center>' . $row['KoniecZdarzenia'].'</TD>' . '<TD width="15%"><center>' . $row['DataDodaniaZdarzenia'].'</TD>' . '<TD width="15%"><center>' . $row['RodzajZdarzenia'] . '</TD>' . '<TD width="15%"><center>' . $row['OpisZdarzenia'] . '</TD>' . '<TD width="15%"><center><a href="edytujZ.php?IDpracownika=' . $id . '&IDszczegoluZdarzenia=' . $idsz . '&IDopisuZdarzenia=' . $idoz .'"title="Kliknij aby dokonać zmiany opisu">Edytuj</TD>' . '<TD width="15%"><center><a href="usunZ.php?IDpracownika=' . $id . '&IDszczegoluZdarzenia=' . $idsz . '"title="Kliknij aby usun&#261ć">Usuń</TD>' . '</TR></TABLE></b></center>';
  19.  
  20. }
  21. ?>

Może to coś pomoże.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:46