![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jesteś przeciw niszczeniu ekosystemu Doliny Rospudy, cennej ze względu na faunę i florę, proszę, wyślij z tej strony http://www.greenpeace.org/poland/kampanie/...prezydenta-i-pr petycję. to nic nie kosztuje, wystarczy, że podasz imię, nazwisko, e-mail i po wysłaniu klikniesz się w link, który zostanie Ci wysłany na e-mail, by potwierdzić wydanie petycji. Jeśli kochasz przyrodę wyślij tę wiadomość komu się da! Ratujmy przyrodę - swój kraj - i siebie nawzajem! Pozdrawiam. Niech Greenpeace będzie z Tobą! PS. Podaj dalej
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak mnie ostatnio naszła refleksja: kto słyszał o Rospudzie zanim postanowiono wybudować tam obwodnicę? Ja - i nie potrafię uwierzyć, że mają zamiar to zniszczyć.Cytat ...trasę alternatywną... w innym miejscu doliny Rospudy? Nie do końca - miejsce przebiegu trasy nie zahacza o Dolinę Rospudy - co prawda są to również tereny zielone, ale jeszcze nie Dolina Rospudy.Co do ekologów i innych podobnych organizacji - generalnie się z nimi nie zgadzam, ale tutaj oni mają rację: w Polsce tak naprawdę pozostała przyroda - coś, co powoduje, że osoby z zagranicy przyjeżdżają tutaj. Dlaczego mamy to niszczyć? Zniszczyć doliny, potem góry (już niewiele zostało w tym kierunku do zrobienia) - wtedy nie będziemy mieli nic... Cytat A swoją drogą, to czy przypadkiem nie chodzi o to, by W Polsce były dwie autostrady: północ-południe i wschód-zachód, a reszta to pradawna puszcza, rezerwaty przyrody, parki ochrony czy lęgowiska wołka zbożowego, gdzieniegdzie poprzetykane chałupami krytymi strzechą. Taki skansen w centrum europy... Niestety nie rozumiem argumentu. Ale mam nadzieję, że nie chodzi o to, aby wybetonować kraj...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:53 |