Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Jak uruchomić skrypty php w XAMPP?, php nie widac gdy wrzucam do przeglądarki…
cozacios

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Zainstalowałem XAMPP i wszystko działa za wyjątkiem skryptów php.
Gdy pisze skrypt i zapisuje go z rozszerzeniem.php i wrzucam do przeglądarki ona nic nie wyświetla. Podobno musze moje skrypty wrzucić do jakiegoś folderu, ale nie wiem, do jakiego. Ten program sam wszystko skonfigurował działa Apache, MySql i jak widać w zakładce „stan” działa i php, więc to, że nie widzę tego, co chce w przeglądarce to tylko moja wina. Proszę o pomoc.

P.S

Zainteresowałem się php wczoraj wieczorem…

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
cozacios

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Po pierwsze na początku nie wiedziałem ze skrypty php należy umieszczać w folderze htdocs i dlatego efekt był taki ze przeglądarka po umieszczeniu w niej pliku była pusta. Teraz, gdy wiem już ze skrypty należy umieszczać w folderze htdocs jest lepiej (o ile można tak powiedzieć), bo chociaż widzę, że przeglądarka nie wyświetla pustej strony. Jest wyświetlony błąd i nie wiem czy przyczyna tego jest błąd, który znajduje się w skrypcie czy może robię źle coś jeszcze. Nie chodzi o to, co znajduje się w tym skrypcie (o ile nie zawiera błędu), ponieważ powinien jedynie wyświetlić jeden krótki tekst.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.01.2026 - 13:48