![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi dokładnie o to co napisał kszychu - w linuxie bezpieczeństwo niejako dostajesz "z pudełka" - nie musisz posiadać wiedzy i wydatkować pieniędzy aby zabezpieczyć swój komputer.
Tak w ogóle to jest jedna z cech podstawowych, dla których korzystam z Ubuntu - mogę czuć się prawie w 100% bezpiecznie w Internecie i nie muszę sobie zaprzątać głowy antywirusami itp. Co do wyższości systemu operacyjnego, to wydaje mi się to trochę sztuczną dyskusją. Zarówno linux jak i windows ma swoje wady i zalety. Bardzo cenię oprogramowanie MS gdyż w jednej dziedzinie osiągnęli znacznie więcej niż inni: prostota obsługi. Linux nadal pozostaje z tyłu, choć Ubuntu przeciera nowe szlaki, to mimo wszystko jest systemem bardziej wymagającym niż Windows. Sam jednak powiem, że na prawdę czerpię dużo satysfakcji z posługiwania się linuxem i nie zamierza wracać do windowsa - ot taki system "kochaj albo rzuć" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:00 |