![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod (niedokończony ale odczytuje dane z bazy i zapisuje).
Błąd, który podałem w temacie pojawia się gdy tabela sessions wygląda tak:
Jeśli usunę UNIQUE(sessions_identifier) z tabeli to błąd się nie pojawia. Można to obejść sprawdzając czy wpis o podanym numerze sesji istnieje. Jeśli nie to wykonujemy insert a jeśli istnieje to update. Problem w tym, że zawsze sprawdzałem to poprzez mysql_affected_rows(). Niestety w tym wypadku to nic nie daje i błąd się pojawia. Mógłbym wykonywać selecta i sprawdzać czy został zwrócony wynik (jeśli tak to wpis już istnieje) ale chciałbym uniknąć zbędnego zapytania do bazy.. Macie jakiś pomysł? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam trzy pytania pomocnicze?
Ten post edytował mike_mech 12.02.2007, 08:38:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam trzy pytania pomocnicze?
W $this->oConnection zapisana jest instancja klasy Mysql (domyślasz się co umożliwia)
Dokładnie ten sam błąd. @ nic w tym przypadku nie wnosi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie ten sam błąd. @ nic w tym przypadku nie wnosi. Hmm, tak. Ale nadal masz @ przed jedną z kluczowych instrukcji. Bardziej mi chodziło o to żebyś zdjął je zewsząd, to może pomóc w uzyskaniu tekstu błędu, który powie coś więcej. Zdejmij @ z przed mysql_query() w linii 14. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:53 |