![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, stoje właśnie przed dylematem.
Stałem się dzisiaj posiadaczem legalnego Windows Server 2003 Eterprise. Mój domowy serverek stoi na SUSE i powstaje w mojej głowie dylemat czy wymieniać go na W2003. Wskazania za, to że w domu pojawi się 2 komp z windowsem, na którym moja żona będzie mogła sobie używać swoich programów jak Lex itp... Przeciwskazania.... tu proszę was o radę czy są takie aspekty przemawiające przeciwko Windzie. Ten post edytował Wykrywacz 14.02.2007, 09:11:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O i tu pojawiła się święta racja. Do tego właśnie zmierzam że Windows nie jest gorszy. Najfajniejszą sprawą było by siąść twarza w twarz każdy przy swoim osie i nawzajem wytykanie błędów i szukanie dla nich rozwiązań.
Naturalnie sytuacja taka może wyniknąć tylko na poziomie nas jako użytkowników nie korporacji. Chociarz może się to zmieni bo jedak M$ z Novellem się uścisneli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Ale teraz jest jedno ale, prostota, czyli coś co ma M$. Prowadząca do tego że lajkonik w tematycy tak naprawdę jest wstanie sobie poradzić, a czytając help czy książkę doprowadzić winde serwerową do pełnej optymalizacji wszelkich usług w systemi. edit: W czym jest bezpieczniejsza? Jak szybko tworzone są na nią łaty, bo zauważ że to M$ jest najcześciej atakowany, a mimo tego uznać można go za bezpieczny, to samo tyczy się linucha. Jak szybko Mac wypuszcza updaty do swoich zabezpieczeń i finalnie dla czego nie są popularne mac jako serwery skoro są takie bezpieczne i super?(już nawet nie jako jednostki). A pozatym myślą tego tematu wydaje mi się przykład a nie obiecanki. Innymi słowy nie wierze ci Fuzja na słowo że Mac jest bezpieczniejszy od Windy. Nie wierze nikomu na słowo puki nie zobacze wyników testów. Inaczej to dla mnie propaganda. Naturalnie nie chodzi o przeżucanie się tabelkami, a raczej własnymi doświadczeniami, z tą myślą tu pisze o wyższości jak wyszło 2k3 na SUSE, stąd przyjmuje rację Krzycha na temat linuxów. Ale twojej nie mogę bo poza powtarzaniem że mac jest lepszy nic nie przekładasz. Ten post edytował Wykrywacz 12.02.2007, 15:58:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:49 |